WSBK: Рей с отлична победа в първата надпревара на Арагон

Джонатан Рей с Kawasaki спечели победата в първия старт от 3-ия кръг на Световния шампионат по Супербайк (WSBK) на пистата Арагон в Испания. В оспорвано състезание той изпревари само с 1.450 сек Чаз Дейвис с Ducаti, а Шавиер Форес остана 3-и, на 1.473 сек.
Състезанието беше спряно още в 3-ата обиколка след ужасен инцидент, в който участваха Леон Камиър, Жорди Торес и Лоренсо Савадори. Камиер падна на завой 10, като идващите зад него двама пилоти, споменати по-горе, не успяха да избегнат мотора му.
Британецът веднага беше закаран до медицинския център за прегледи, а Торес и Савадори се прибраха до бокса на собствен ход, като Жорди обаче не успя да бъде готов на време за втория старт и отпадна от състезанието.
Преди състезанието да бъде спряно редът в челото се промени много спрямо стартовите позиции. Потеглилият от полпозишън Марко Меландри се срина до 5-о място, а Рей поведе пред Алекс Лоус, който тръгна отлично от 5-а позиция. Дейвис също направи магичен старт и от 11-о място се озова на 4-о. Само обиколка по-късно Лоус изпревари и Том Сайкс с Kawasaki, излизайки 3-и.
След рестарта Рей отново поведе, следван от Дейвис, като редът бе такъв до средата на състезанието. След това шампионът бе притискан от Шави Форес (Barni Racing Team), който бе изпреварил Дейвис, а след това 9 обиколки преди финала мина и пред Рей.
Последният обаче бързо си върна лидерството, като се откъсна пред спорещите за 2-ото място Форес, Меландри и Дейвис. Марко обаче изостана и борбата остана да се води между другите двама пилоти. След няколко размени на позициите, като това продължи и в последната обиколка. В крайна сметка Дейвис финишира на 23 хилядни пред испанеца. Меландри остана 4-и, следван от Михаел ван дер Марк.
Пълни резултати


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.