WSBK: Рей и Сайкс представиха екипа на Kawasaki Racing за 2017 г.

Джонатан Рей и Том Сайкс представиха новия тим и цветовете на машината на Kawasaki Racing за 2017 г. Отборът ще се бори да защити титлите си при пилотите и производителите в световния шампионат на Супербайк.
След като успешно защити титлата си миналата година, Рей се цели в трета поредна корона със заводския отбор на Kawasaki. Той, заедно с отбора, доминират в шампионата от 2015 г. насам. Рей отново ще си партнира със световния шампион за 2013 г. в WSBK Том Сайкс, който пък ще стартира в 8-а поредна година в KRT. Том стана втори при пилотите за екипа на Kawasaki миналата година и гарантира титлата на марката при производителите. След като натрупаха вече опит през миналия сезон с новия Kawasaki ZX-10R, двамата пилоти на KRT са фаворити отново за титлата и са готови да се борят със заводските тимове на Ducati, Honda, Yamaha и Aprilia.
Рей се надява да напише нова глава в историята на шампионата с трета поредна световна титла. Той каза: „Много е хубаво, че всяка година KRT наистина показва нашите основни сили в отбора. Чувствам се добре в този тим, в този екип и с този байк. Радвам се да видя толкова хора наоколо, които се вълнуват заедно с мен за новия сезон. След като спечелихме шампионата миналата година, започнахме да правим тестове и те минаха много продуктивно. Сега започваме с оптимизъм новия сезон.“
Сайкс се фокусира върху коригиране на стила си на каране, за да извлече максималния потенциал от ZX-10R. Той подкрепя амбициите на съотборника си и се подготвя за атака още от старта в Австралия. Сайкс коментира: „Имахме много работа по време на подготовката при тестовете по време на неактивния сезон. Сега отборът вече е представен официално. Надявам се да бъдем на във форма на Филип Айлънд и да сме много конкурентни в първия кръг. Най-трудно през зимата ми бе да се адаптирам към мотора. Бих искал да спечеля първия старт в Австралия.“
Сега за Kawasaki Racing Team предстоят тестове на Филип Айлънд, броени дни преди първия старт от шампионата на австралийската писта – 24-26 февруари.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.