WSBK Мизано: Двоен успех на Чека

Още в първото състезание Карлос увеличи аванса си в класирането на световния шампионат по Супербайк, след като водеше битка с местния фаворит Макс Биаджи с Aprilia. Пилотът на Althea Ducati тръгна от втора позиция и изостана назад в класирането в първите завои, като завърши 4-и първия тур зад отлично стартиралия Лен Хаслам, Биаджи и Том Сайкс, който бе на първа позиция. Биаджи, който имаше силни болки в контузения си глезен по време на тренировките, даде яко газ и тръгна на щурм, като изпревари Хаслам на втората обиколка. След това Макс започна да трупа преднина. В същото време Чека не губеше много време и изпревари Саикс и Хаслам, за да излезе на втора позиция и да подгони Биаджи. Той печелеше по няколко десети на всяка обиколка, за да се превърне в сянка на Биаджи в средата на състезанието. Така Чека се залепи зад него в 12-ата обиколка и няколко пъти двамата бяха близко до контакт помежду си. Биаджи направи грешка и отвори пътя на Карлос, който моментално го изпревари.
Чека взе седмата си победа от 11 състезания, а Биаджи се задоволи с второто място на по-малко от секунда зад испанеца. Той бе и на второ място във временното класиране, на 67 точки след Чека.
Трети стана Марко Меландри, който финишира спокойно на 17 секунди след двамата. Пилотът на Yamaha успокои темпото, след като Хаслам, който се движеше на 4-о място близо до него катастрофира на 10-ата обиколка. Провалът на Леон даде шанс на Юджийн Лавърти и Сайкс да се борят за четвъртата позиция. Сайкс притискаше конкурента си до последните метри. Сайкс атакува Лавърти на последния завой преди финала, като принуди пилотът на Yamaha да заеме дефанзивна линия, която обаче при високата скорост го принуди да отвори повече пространство. Сайкс взе по-добрата траектория и се промъкна покрай него с по-добрата си тактика и стана четвърти със спринта си преди финала. За Лавърти остана петото място.
Леон Камие стартира от 15-а позиция, но с отлично каране се добра до 6-ото място пред основните си конкуренти Силвен Жинтоли и Айртон Бадовини, който донесе още един резултат в топ 10 на BMW Italia. Жоан ласкорс и Максим Бергер заеха последните две места в топ 10, което се случва за първи път за тима Supersonic Ducati

Чека бе в страхотна форма и във второто състезание, макар че то бе съкратено на 14 обиколки, след като в средата на надпреварата бе показан червен флаг. Причината бе падането на Марко Меландри и Леон Камие на първия завой, където се разля масло.   
Чека, който бе лидер в този момент, зае първа позиция при рестарта, а при потеглянето отново поведе битка с Биаджи. Макс излезе начело, но бе притиснат от Карлос и сгреши на 8-ата обиколка. Така Чека го изпревари и Биаджи отново се примири с 2-то място.
Първите 12 класирането вървяха без проблеми, но третото място зае Нориюки Хага, който направи страхотна битка в последната обиколка с Айртон Бадовини, който изпревари Хага, но японецът го победи на спринта преди финала. Пети стана Леон Хаслам, а след него бе Мишел Фабрицио.
След осмата си победа от 12 състезания, Чека вече води със 72 точки в класирането пред Биаджи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.