WSBK: Меландри със суперпол на Арагон

Италианецът още на първото си излизане в третата част на сесията даде време от 1:57,634. Пилотът на Yamaha изпревари съотборника си Макс Биаджи с малко повече от десета от секундата. Постижението на Меландри донесе и първата полпозишън за Yamaha през сезон 2011.
След Биаджи се нареди Леон Камие, другият пилот на Aprilia, който направи силен спринт до третата позиция и остана на 6 десети от съотборника си Биаджи. Лидерът в шампионата Карлос Чека пък изостана на 4-о място, след като допусна грешка на един остър завой в бързата си обиколка и загуби време.
От друга страна Том Сайкс направи още едно добро представяне със своето Kawasaki и стана пети, макар че изпусна за малко първата редица. Той ще бъде на втора, заедно с Юджийн Лавърти, Жоан Ласкорс и Айртон Балдовини, който е най-добре представилия се пилот на BMW, докато пилотите на заводския тим останаха назад. Леон Хаслам се класира 14-и на SP1, докато Трой Корсър се класира едва 16-и.
От SP3 липсваха Нориюки Хага – 9-и и пилотът на Pedercini Kawasaki Марк Айтчисън, който за първи път се класира на Суперпол в топ 12.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.