WSBK: Хаслам печели Суперпол на Арагон

Първата европейска полпозишън за сезон 2015 спечели пилотът на Aprilia Racing Team – Red Devils Леон Хаслам. Британецът ще стартира от първа позиция на утрешните състезания на пистата Моторланд Арагон.
На третата свободна тренировка, която е най-важна за попадането сесията Superpole 2, се класираха трима британски и трима испански пилоти. Най-бърз бе Час Дейвис от Aruba.it Ducati Superbike, който единствен счупи бариерата от 1.51 мин., като даде 1.50.934 и изпревари лидера в шампионата Джонатан Риа (Kawasaki Racing Team) само с 0.080 сек. Трети бе вторият заводски пилот на Ducati Шави Форес на 0.359 сек., а след него бяха Леон Хаслам на 0.371 сек. и Том Сайкс, на 0.445 сек., който единствен не подобри времето си от вчера. Топ 6 допълни Жорди Торес (Aprilia Racing Team – Red Devils) на 0.457.
На втората сесия Superpole 2, Леон Хаслам постигна 1:49.664 сек, най-доброто време досега за уикенда и на новата конфигурация на Арагон, за да спечели първата позиция. Само на 0.033 сек. след него е друг англичанин – Час Дейвис, а трети на първа редица ще стартира Том Сайкс (Kawasaki Racing Team), който изостана на 0.199 сек. За Хаслам това е първа полпозищън от състезанието на Филип Айлънд през 2010 г. и втора в кариерата му.
Битката в последната минута на Superpole 2 бе наистина много сериозна. За втора редица се пребориха лидера в шампионата Джонатан Риа, който изостана със своето Kawasaki на 0.389 сек., Шави Форес на 0.785 сек., който продължи с уникалния си дебют в сериите и Айртон Бадовини на 1.006 сек.
Трета редица се попълни в последните секунди на сесията с Жорди Торес – 7-и, а до него ще бъдат Алекс Лоус и Нико Терол (Althea Racing). Леандро Меркадо (Barni Racing), Михаел ван дер Марк (Pata Honda World Superbike Team) и Давид Салом (Team Pedercini), допълниха топ 12 на решетката, а в топ 10 има машини на 5 производители.
Преди това от Superpole1 сесията се класираха Айртон Бадовини (BMW Motorrad Italia) и Алекс Лоус (Voltcom Crescent Suzuki). Те успяха да победат шампиона Силвен Гинтоли (Pata Honda World Superbike Team) и Ранди де Пюние (Voltcom Crescent Suzuki), които са извън топ позициите, съответно на 14-о и 19-о място.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.