WSBK: Бейлис се оттегля… отново

Суперзвездата от световния шампионат на Супербайк Трой Бейлис обяви след двете състезания в Тайланд, че окончателно се оттегля от WSBK. В тези надпревари трикратния световен шампион завърши 9-и и 11-и.
Първото отказване на Бейлис бе през 2009 г. като действащ световен шампион. Миналия месец австралиецът се върна на пистата на домашното си състезание на пистата Филип Айлънд, като замести контузения Давиде Джулиано. Когато 45-годишният пилот обяви на пистата Чанг, че се отказва, той обясни, че завръщането муа пистата за него е било голямо забавление. Той коментира: „Беше интересно. Не очаквах да спечеля, но беше страхотно да изпитам всичко отново. Моето време обаче е минало. Така че аз съм щастлив да се прибера вкъщи и да се отдам на семейството си, а да оставя състезанията на младите момчета.“
Очакваше се Бейлис да продължи и в следващите два кръга в шампионата – в Арагон и Ассен, като по този начин се затвори цикъла и тимът ще може да се възползва от правилата за новите двигатели. Така, когато Джулиано се върне, той ще разполага с пълния контингент от нови 8 двигателя.
Сега надеждите са в Шави Форес – бивш европейски шампион в Суперщок 1000 и носител на титлата в германските супербайк серии. Той ще замени Джулиано в предстоящите европейски кръгове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.