WorldSSP: Победа в Катар и титла за Махиас

Французинът Лукас Махиас (GRT Yamaha) спечели победата в последното състезание за годината на пистата Лосаил в Катар и сложи короната на световен шампион в клас WorldSSP. Той се бори до последната обиколка и грабна победата и титлата само с 0.023 сек. преднина пред сънародника си Жул Клузел (CIA Landlord Insurance Honda). Междувременно, завърналият се на пистата Кенан Софоглу (Kawasaki Puccetti Racing) се представи брилянтно и спечели 3-ото място. Той имашевозможност също да спечели титлата тази година. Софоглу и Махиас се прегърнаха приятелски на купона по случай титлата на французина.
Махиас се бореше и опъваше нервите на екипа си до последния момент, преди да пресече финала преди Клузел. Федерико Каркасуло (GRT Yamaha) пък накрая отстъпи третото място на Софоглу и завърши 4-и. През цялото състезание до финала, Махиас, Клузел и Каркасуло се бориха за първите три места. Махиас обаче бе лидер през по-голямата част от състезанието. Софоглу от своя страна се бореше много усърдно с Шеридан Мораис (Kallio Racing), Ники Тули (Kallio Racing), Кайл Смит (GEMAR Team Lorini) и Джей. Пи. Джейкъбсън (MV Agusta Reparto Corse), за да достигне до 4-ото място и да измести от там Каркасуло в последните обиколки. Това беше невероятен рейд, като Софоглу започна от стартовата решетка. Той получи тройна фрактура на бедрото във Франция преди повече от един месец, но се върна на пистата много по-рано от очакваното, като направи всичко възможно да защити титлата си. Преди състезанието той изоставаше с 20 точки от Махиас, но това беше огромно усилие на петкратния световен шампион. Софуоглу дори направи най-бързата обиколка на пистата Лосаил.
Пети завърши Антъни Уест (Kawasaki Puccetti Racing), следван от Тули, Мораис, Люк Стейпълфорд (Profile Racing), Джино Рей (Kawasaki Go Eleven) и Смит, които път оформиха топ 10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.