WorldSBK: Три състезания за уикенд от този сезон

Сезон 2019 в WorldSBK ще бъде вълнуващ, обещават организаторите. Причината е, че вече не две, а три състезания ще има за един уикенд. Този формат ще бъде въведен за първи път в историята. За това писахме преди време, а сега отново го споменаваме преди новия шампионат.
Най-известния шампионат в света за серийни мотоциклети WorldSBK ще отбележи своята 32-та година през 2019 г. и влиза в нова ера. Продължавайки да предлага две състезания по WorldBK всеки уикенд, един в събота следобед и един в неделя, сериите се разширяват, тъй като от този сезон ще има още едно забавление за феновете с формата на съвсем новата надпревара Tissot Superpole, който ще се провежда всеки уикенд в неделя сутрин.
Sprint Race, както е наречено поради краткото разстояние в сравнение с редовните състезания, ще даде повече шансове на пилотите да покажат своите умения и ще предлага невероятни битки и непредсказуеми резултати! Състезанието Tissot Superpole ще определи първите девет позиции на стартовата решетка на състезанието в неделя, а състезателите също ще получат точки, които ще бъдат добавени към класирането на шампионата. Тази година всичко може да се случи и екшънът в неделя ще бъде не по-малко интересен от този в събота. Надпреварата Tissot Superpole сутринта ще продължи 20 минути и ще реши кой откъде ще стартира.
Освен това от уикенда на Арагон, на световното първенство на Supersport 300, ще бъдат представени повече от 50 състезатели, които ще започнат третото издание на надпреварата в този клас по време на уикендите на WorldSBK. Състезателите ще бъдат разделени на две групи за тренировки и квалификации, като само топ 30 ще се включат автоматично в мрежата на неделната надпревара. Останалата част от групата ще се състезава на състезание за последен шанс в събота следобед, а само 6-те най-бързи ще запълнят стартовата решетка в неделя, която заемат позициите от 31-ва до 36-та.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.