WorldSBK: Чаз Дейвис най-бърз в Арагон

Чаз Дейвис (ARUBA.IT Racing – Ducati) бе най-бърз в първия ден от кръга на Арагон от  WorldSBK. Той оглави класирането с времето си от сутрешната свободно тренировка FP1. Дейвис постигна 1:50.543 и никой от конкурентите му не можа да го изпревари.

Друго забележително от първия ден на Арагон в клас Супербайк бе, че пет производителя се наредиха в топ 6. Девет пилоти пък се събраха в една секунда в комбинираните времена.

Това предрича много оспорвана битка на Арагон, а Дейвис ще се бори за 8-ата си победа на тази писта утре. Той стана 6-и във втората сесия. Неговият съотборник Скот Рединг бе 3-и следобед, но е извън топ 6. Рединг се класира 8-и.
Михаел Рубен Риналди (GOELEVEN) продължава с отличното си представяне в шампионата. Той завърши деня на втора позиция, на по-малко от десета от Дейвис. Риналди остана на 0,058 сек., също с времето си от FP1. Така Ducati заеха първо о второ място.
Световният шампион Джонатан Риа (Kawasaki Racing) стана 3-и, на 0,193 сек. от Дейвис. Той бе най-бърз във FP2. Съотборникът му Алекс Лоус подобри времето си от първата тренировка и стана 7-и в комбинираните времена. Той катастрофира на завой 14 10 минути преди края на сесията.
Алваро Баутиста  (Team HRC) бе още един пилот, който бе по-бърз в първата сесия и запази времето си. Той се нареди 4-и, но катастрофира, а имаше и технически проблеми сутринта. Той не излезе от питлейна във FP2. Съотборникът му Леон Хаслам стана 11-и.

Том Сайкс (BMW Motorrad) стартира уикенда не само с 5-о време, но и с нов договор за 2021 г.

BMW го запазват като пилот за следващия сезон. Той имаш технически проблеми в първата сесия. Съотборникът му Юджийн Лавърти стана 16-и, на 1,5 сек. от дейвис.
Лорис Баз (Ten Kate Racing Yamaha) бе най-бързият пилот с Yamaha – 6-и. Той бе с по-малко от половин секунда от най-доброто време.  Баз бе на подиума за първи път от 6 години в WorldSBK в Портимао, бе и двамата заводски пилота на Yamaha – Михаел ван дер Марк и Топрак Разгатлиоглу – съответно 9-и и 10-и.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.