WorldSBK: Биаджи кърти на Сепанг

Ветеранът Макс Биаджи, който се завърна в екипа на Aprilia Racing Team, бе най-бърз на в първия тренировъчен ден от състезателния уикенд от шампионата WorldSBK, на пистата Сепанг в Малайзия. Макс оглави класирането в първата сесия, докато във втората най-бърз беше Чаз Дейвис (Aruba.it Racing – Ducati SBK Team).
Във второто си участие с уайлдкард Баджи направо разкърти с времето си. В първата част на 45-минутната сесия той бе на повече от секунда пред останалите, но след това преднината му намаля на малко повече от 6 десети. Макс постигна 2:04.823 сек. В първата сесия Джанлука Визело (Grillini SBK Team) бе първият, който отчете най-добро време след Биаджи, а после бе изместен от лидера в шампионата Джонатан Риа (Kawasaki Racing Team) и дебютанта в WorldSBK Алекс Филис с втората машина на Grillini Kawasaki. С напредването на сесията победителят от Лагуна Сека Чаз Дейвис и двамата от Kawasaki Racing Team – Том Сайкс и Джонатан Риа се наместиха в топ 4. В края на сесията Дейвис намали разликата с Биаджи на 0.149 сек. на 5-о и 6-о място бяха двамата от Aprilia Racing Team – Red Devils – Леон Хаслам и Жорди Торес.
Втората тренировка започна на мокър асфалт от дъжда, който вала между сесиите на пистата с дължина 5.543. Много от пилотите чакаха пистата да изсъхне, което стана едва към края на времето от 45 минути, определено за сесията. Дъждът спря в началото, а пистата изсъхна 13 минути преди края. Хаслам излезе 9 минути преди края и веднага влезе в топ 3. С излизането си Дейвис постигна 2:11.300, като изпревари британеца Алекс Лоус (Voltcom Crescent Suzuki) и Хаслам. Четвърти стана Леандро Меркадо (Barni Racing Ducati), а след него бяха Миахел ван дер Марк (Pata Honda) и Айртон Бадовини (BMW Motorrad Italia), като така машини на 5 производителя се наредиха в топ6 на сесията.
Зад Биаджи в крайното класиране остана Дейвис, пред двамата от Kawasaki Racing Team – Джонатан Риа и Том Сайкс, Леон хаслам и Жорди Торес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.