WorldSBK: Баутиста се върна на върха в Сан Хуан

Стефан Илиев

Алваро Баутиста след дълга пауза отново усети вкуса на победата. Той се върна на върха, като спечели първото състезание в Аржентина. Това бе второто посещение на WorldSBK в Южна Америка. На пистата в Сан Хуан  пилотът на ARUBA.IT Racing – Ducati се бореше с четиримата победители през този сезон.

Световният шампион Джонатан Реа (Kawasaki Racing) стартира отлично и блокира мераците на Алваро Баутиста да го изпревари на завой 1.

Михаел ван дер Марк (Pata Yamaha) се възползва от това, че двамата пред него почти се сблъскаха. Той пое лидерството. Торпак Разгатлиоглу (Turkish Puccetti Racing) бе близко до сблъсък с бъдещия си съотборник за 2020 г. Ван дер Марк. Алекс Лоус (Pata Yamaha) беше 5-и, а Том Сайкс (BMW Motorrad) с отличен старт стигна до 6-о място.
Надпреварата се успокои. Четиримата отпред започнаха да се борят помежду си. Баутиста зададе силно темпо отпред, но безмилостният Джонатан Реа започна битка. Започна дуел и смяна на местата на първите двама в шампионата. Моделът започна да се оформя. Ducati на Баутиста беше силен в правите. Kawasaki на Реа му даваше предимство в завоите. Зад тях дебнеха Разгатлиоглу и Ван дер Марк. Леон Хаслам (Kawasaki Racing) започна да си пробива път напред.
16 обиколки преди края Ван дер Марк започна да изостава от водещата група. Баутиста започна да прави серия от най-бързи обиколки. Разгатлиоглу беше следващият, който отпадна от водещата група. Джонатан Реа погна испанеца, като излезе за кратко на завой 6, за да види как може да е по-бърз от Ducati. Риа остана на гърба на Баутиста за няколко обиколки, но петкратният шампион не можеше да поддържа темпото му.
Междувременно Том Сайкс отпадна назад. Стартиралият 8-и Алесандро Делбианко (Althea Mie Racing Team), стана 10-и. Той и Леандро Меркадо (Orelac Racing VerdNatura) правеха превъзходен дуел в топ 10.
Битката на Алекс Лоус с Леон Хаслам също бе епична. Двамата си разменяха позиции. „Pocket Rocket“ – Хаслам  имаше по-високо темпо от Лоус в последните обиколки. Затова Лоус в крайна сметка се задържа на пета позиция.

След като Баутиста дръпна напред, битката за втори се разпали. Разгатлиоглу се лепна зад Реа.

Пилотът от Северна Ирландия правеше грешки, но турската звезда на супербайка не можа да направи печелившата стратегия като на кръга в Манукир. Джонатан Реа зае второ място и се противопостави на атаката на Разгатлиоглу. Турчинът спечели отличието за Най-добър независим пилот през 2019 г. Четвърти стана Михаел ван дер Марк, а съотборникът Алекс Лоус завърши топ 5.
Шести стана Леон Хаслам, следван от Сайкс, най-бързият пилот с BMW. На 8-о място бе Жорди Торес (Pedercini Racing), който бе вторият независим пилот. Девети бе Леандро Меркадо. Алесандро Делбианко с Honda бе пилотът, вкарал 5 производителя в топ 10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

WorldSBK: Реа печели състезанието Tissot Superpole в Аржентина

Световният шампион за 2019 г. Джонатан Реа (Kawasaki Racing) демонстрира силата си и в Сан Хуан. Той спечели състезанието Tissot Superpole в Аржентина. Това е още една победа, която пилотът от Балимена печели тази година. Тя му осигури и старт от първа позиция за второто състезание. На тесния завой 1 […]

Subscribe US Now