Втора балканска Gold Wing среща в Пловдив Втора балканска Gold Wing среща в Пловдив

В Пловдив се състоя втората балканска Gold Wing среща, която бе организирана от Gold Wing Club Bulgaria. На срещата участваха 56 мотоциклетисти с машини Honda Gold Wing от България, Гърция, Турция и Македония.

FullSizeRender

IMG_4291

Програмата през първия ден включваше групово посещение на Стария град с екскурзовод предоставен ни от Областния управител на Пловдив Здравко Димитров, който също кара Gold Wing от 10 години и се включи активно в срещата, заедно със семейството си. Вечерта продължи с вечеря в традиционна българска механа с фолклорна програма и богата традиционна трапеза. Всички се забавляваха много и с радост гледаха как се вие хорото. А на него се бяха хванали българи, гърци, турци и македонци, рамо за рамо, като истински братя мотористи, които не се интересуват от политика, раса и религия.

IMG_4285

Втория ден имаше организирано групово пътуване до Панагюрище, където кметът г-н Никола Белишки отвори историческия музея специално за участниците в срещата. На площада всички се снимаха с наши възрожденци, облечени в унифирми и носии, които се подготвяха за възстановките на Априлската епопея. Групата продължи към Старосел където посети тракийската гробница и небезизвестната винарна.

IMG_4292

Вечерта продължи с тържествена вечеря и с церемония по закриване на срещата, която се водеше от президента на клуба Ивайло Стефанов. Той, въпреки че е със счупен крак, но при трудова злополука, не с мотор, бе организирал всичко и не само водеше церемонията, но  дори и откри дансинга.

Следващата балканска среща ще се проведе в Одрин, Турция. Всички собственици на култовия мотор Honda Gold Wing са добре дошли, информация ще намерите на сайта на Gold Wing Club Bulgaria.

IMG_4288

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *