Voltitude – електроскутер и нож

Но швейцарската компания Voltitude, която произвежда едноименните скутери, представи последното си творение – двуколесно возило напомнящо традиционния швейцарски нож.
На червения корпус на скутера е познатия бял кръст от швейцарския флаг. Той е точно там, където е центъра на тежестта на возилото. То има и педали, които позволяват да се стигне докъдето трябва, ако батерията вече е разредена. Освен това Voltitude се сгъва точно като прочутата чекийка. В разтворено състояние скутерът е висок 108 см, а в сгънато  – 60 см. Сгъването става точно за една секунда. Рамата е алуминиева, както и джантите. Спирачките са дискови. Батериите се презареждат за четири часа, а автономността на пробега е от 20 до 40 км в зависимост от маршрута, пътното покритие, релефа и скоростта. Теглото без батерия е само 20 кг.
В Швейцария Voltitude минава към категорията велосипеди и не се движи по-бързо от 25 км/ч. Затова не е необходимо специално свидетелство за правоуправление. Електроскутерът може да се поръча он-лайн, но едва през септември, защото засега няма още цена.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.