Валкнер на крачка от триумфа в Дакар, Прайс с втора поредна победа

Матиас Валкнер с КТМ е само на една крачка от успеха в тазгодишния рали Дакар при моторите. Австриецът завърши 4-и в днешния етап от Сан Хуан до Кордоба с дължина 424 км и преди последния кратък етап утре има 22:31 мин аванс пред Кевин Бенавидес с Хонда.
Бенавидес завърши 2-и в пробега, на 2 мин след най-бързия Тоби Прайс с КТМ. С успеха си, който е втори пореден, Тоби намали изоставането си от 2-ия Бенавидес на 5 мин в общото подреждане и при силно каране в последната отсечка утре има шанс да заеме 2-ата позиция.
price
Антоан Мео с КТМ е 4-и в общото класиране, но на 50 минити от Валкнер. Аржентинския пилот на Хонда Рики Брабек, който беше 6-и в общото класиране, бе принуден да се откаже заради механична повреда.
При автомобилите Каралос Сайнц с Пежо 3008 DKR е само на 1 етап от победата. Испанецът кара на сигурно в отминалия пробег между Сан Хуан и Кордоба с дължина 369 км за коли и камиони и завърши 6-и.
sainz 13 stage
В същото време неговият съотборник Стефан Петерханзел, който заемаше 2-ото място в генералното класиране, удари дърво на 78 км от началото на етапа. След техническа помощ той продължи в отсечката, но загуби страшно много време и шансовете за подиум в тазгодишния Дакар.
Победата в етапа взе Насър Ал-Атия с Тойота, като по този начин катарецът излезе на 2-а позиция в общото класиране, на 46 мин от Сайнц. На трето място е съотборникът му в японския тим Жиниел де Вилиерс, след като 3-ият пилот на Тойота Бернхард тен Бринке отпадна.
При камионите очакваният грандиозен финал утре в битката за победата изглежда няма да се състои, след като Фредерико Вилагра с Ивеко, който бе само на 1 сек зад лидера Едуард Николаев с Камаз, получи технически проблем и отпадна.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.