Валентино Роси обжалва наказанието си в арбитражния съд

Валентино Роси планира да подаде жалба в Спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана заради наказанието му по повод инцидента с Марк Маркес в Гран При на Малайзия. По време на 6-ата обиколка от надпреварата, след което Маркес падна, а Роси продължи и завърши 3-и.
Стюардите разгледаха ситуацията след финала и решиха, че виновен за случилото се е състезателя на Yamaha, които е изблъскал умишлено с крак съперника си. Италианецът получи 3 наказателни точки, което прави общо 4 за сезона и означаваше по правилник старт от последна позиция във финалния кръг във Валенсия.
Роси е решен да стигне до съда, защото се надява, че може наказанието му да отпадне за последното състезание във Валенсия. От Ямаха вече обжалваха наказанието пред съответната комисия на МотоGP, но молбата им беше отхвърлена. Сега екипът няма никаква връзка с решението на Роси да прави опити до последно да смекчи наказанието или то да бъде отменено.
Гран При на Валенсия ще се състои на 8 ноември. Преди надпреварата Роси е лидер в генералното класиране със 7 точки повече от съотборника си Хорхе Лоренсо, което означава, че трябва да завърши поне 2-и, за да спечели със сигурност титлата.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.