V1 Challenge Bulgaria отново с атрактивно състезание в София

Тази неделя, 8 ноември, от 11:00 ч. на паркинга на магазин IKEA в София за втори пореден път ще посрещне финала на второто издание на националния шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015. Това е единственото автомобилно състезание, което се прави в София и то за втора поредна година.
В първите пет кръга – с. Калояново, Велико Търново, Варна, Стара Загора и Благоевград, шампионатът събра общо публика от над 35 000 души. Заедно с това, имаше и 4 състезания за аматьори – V2 Challenge Bulgaria. Така състезанията с автомобили Volkicars през годината са 14, тъй като се организираха обучаване на млади пилоти с Volkicars и тийм-билдинг събития. Това стана ясно на пресконференция днес, която бе и по повод на първия рожден ден на „София Картинг Ринг“. На нея присъстваха организаторът и носител на правата на V1 Challenge Bulgaria – Тезджан Мустафов и собствениците на картинг писта „София Картинг Ринг“ – Ивайло Цонев и Йордан Върбицалиев, а също и пилотите от V1 Challenge Bulgaria – лидерът в класирането с 38 т. Григор Григоров, вторият – Симеон Донов с 31 и Павел Цонев.
„Искам да благодаря на всички собственици на клубове, които ни помогнаха в организацията на състезанието във всеки един град тази година – Христо Стоилов, Димитър Стефанов, Георги Стоянов, Ивайло Цонев и др. Аз съм носител на правата на шампионата, но без тяхната помощ нямаше как да направим събитията. Нашата цел е шампионатът да събира повече зрители и млади пилоти, които да показват уменията си зад волана. През този втори сезон, V1 Challenge стана още по-популярен и се радвам, че ние сме единственото състезание, което се провежда за втори път в София.“, коментира организаторът на V1 Challenge Bulgaria – Тезджан Мустафов.
Григор Григоров, който миналата година спечели V1 в София, а сега е лидер в класирането, каза: „Нашата цел е да възвърнем спорта в България. Справяме се много добре и V1 Challenge е поредно доказателство за това. Участието ми в шампионата беше изключително предизвикателство за мен, много трудно, но същевременно с много приятни емоции. Досега не бях карал подобен автомобил, не съм карал на такова трасе в градовете. Всяко състезание беше различно само по себе си. Радвам се, че с момчетата успяхме да направим хубава битка в първите пет кръга и доказахме, че могат да се включат още по-опитни и бързи пилоти. В началото на сезона не тръгнах особено добре, но сега преди финала имам реални шансове да се боря за титлата. С нетърпение очаквам финала тази неделя, защото София е моят роден град и се чувствам на „домашно“ трасе.“
Финалът в неделя дава и началото на честването на първата годишнина на „София Картинг Ринг“. Зрителите ще могат да видят картинг състезание с пилотите събрали най-много ранкинг точки във Faceracer (статистическа платформа за любителите на картинг). Официален старт на празничната седмица ще бъде даден на 9 ноември, когато започва и „Седмица на скоростта”, която ще позволи на всички посетители на „София Картинг Ринг“ да се възползват от преференциален достъп до високоадреналинното изживяване. Фаталният петък 13 предвещава още повече емоции и изненади за всички фенове на картинг спорта.
По случай финалния кръг на V1 Challenge Bulgaria зрителите ще станат свидетели и на италианско преследване със състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1, разработени специално за едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy. Шоуто ще бъде допълнено и от зрелищни дрифт демонстрации, stunt шоу с мотори и др.
Поради големия зрителски интерес, за предстоящия трети сезон през 2016 г., организаторите ще проведат анкета сред феновете на V1 Challenge Bulgaria във Facebook в кои градове да се проведе шампионата догодина.
Програма на шести кръг на V1 Challenge Bulgaria, София
11:00 – 11:30 ч. – Тренировки Volkicar
11:30 – 12:00 ч. – Квалификации
12:00 – 12:10 ч. – ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ
13:00 – 13:30 ч. – Квалификации
12:10 – 12:30 ч. – FACERACER картинг състезание
12:30 – 12:50 ч. – Първо Volkicar състезание
12:50 – 13:00 ч. – Стънт шоу
13:00 – 13:20 ч. – Второ Volkicar състезание
13:20 – 13:40 ч. – Дрифт шоу
13:40 – 14:00 ч. – Трето Volkicar състезание
14:00 – 14:30 ч. – Дрифт и стънт шоу
14:30 – 14:40 ч. – Hyundai i20 Coupe R1 – италианско преследване
14:40 – 15:00 ч. – Четвърто Volkicar финално състезание
15:00 ч. – Официално награждаване


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.