В Париж показаха флет-трак Mash Dirt Track 650 В Париж показаха флет-трак Mash Dirt Track 650

По време на парижкия автосалон бяха показани доста мотоциклети. Тези премиери бяха не само на големите производители, а и на малките бутикови компании. Една от тях е френската Mash Motors, който досега пускаше нео-ретро мотоциклети с кубатура до 400 куб. см.

С показания на салона Mash Dirt Track 650 за 2019 г., фирмата открива нови хоризонти пред себе си. За първи път компанията използва нов 644-кубиков едноцилиндров двигател, на чиято основа ще бъде направена цяла серия класически модели. За тази машина Mash новото е двигателят от Honda NX650 Dominator, който тази година навърши 3 десетилетия. Специалистите обаче казват, че по-добре 30-годишна Honda, отколкото „китаец“ от ново поколение.

Французите леко са модифицирали двигателя и са го адаптирали към съвременната реалност, като са му сложили електронно впръскване Delphi и са сложили нова 6-степенна скоростна кутия. Промени има и те са, че мощността е станала по-малко – 40 к.с. Така конете на добрия стар Dominator отстъпват място на екологията. Пък и на бюджетен флет-трак повече мощност не е нужна. Нали в Европа за всички мотоциклети с мощност над 35 кВт се изисква известен стаж с мотоциклет.

Mash Dirt Track 650 за 2019 г. започва да се продава в края на тази година и ще струва не по-малко от 6000€. Цената е добра за японски мотор, с радиален спирачен апарат, обърната вилка, амортисьори с компенсатори, джанти със спици с размери 120/80-18 отпред и отзад 130/80-18. Моторът има сухо тегло 163 кг.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *