В Болоня започна производството на Diavel 1260 В Болоня започна производството на Diavel 1260

Заводът в Борго Панигале започна производството на новия Ducati Diavel 1260. Първият мотоциклет излезе днес, на 21 януари. Бе спазена традицията на изхода на готовата продукция да се вдигне тост и да има речи от CEO на компанията Клаудио Доменикали и от продуктовия мениджър Силвано Фини.

Успехът на новия мощен круизър, чиито официален дебют бе на EICMA 2018, подчертава високите нива на интерес и очаквания. Този мотор генерира сред ентусиастите и дукатистите по целия свят. Мотоциклетът е нестандартна и уникален още като стартира на EICMA 2010. Така Diavel впечатли със своята индивидуалност, дизайн и спортна визия на нейкид мотоциклет.

Новият Diavel 1260 е второто поколение на този уникален мотор. Има по-твърди линии и по-висока производителност. Кара се по-забавно на маршрути със смесени пътища и дори е по-удобен за ездача и пътника. Спортният нейкид впечатлява от двигателя Testastretta DVT 1262. Той съчетава спиращо дъха ускорение с плавната мощност при ниски обороти, което е идеална за всекидневни пътувания или по-дълготрайни преходи.

Подобрената настройка на шасито прави Diavel 1260 изненадващо гъвкав. Докато модерните технологии и електрониката осигуряват ефективност на спирачките като на тези на супербайк, благодарение на Bosch Cornering ABS и лесен за управление контрол на двигателя. Нивата на комфорт за ездача и пътника остават изключителни. Това е благодарение на изправното положение на каране, голямото и удобна седалка, както и 17-инчовото задно колело с гума с ширина 240 мм.

Diavel 1260 се предлага и в спортен вариант S с първокласно окачване Öhlins, специални колела, още по-ефективна спирачна система и Ducati Quick Shift нагоре и надолу като стандарт. От средата на февруари моторът ще бъде в дилърите на Ducati в Европа.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *