ТТ на Ман: Дийн Харисън със сензационна победа в Senior TT ТТ на Ман: Дийн Харисън със сензационна победа в Senior TT

Дйин Харисън с Kawasaki  спечели първата си победа в надпреварата Senior TT на остров Ман. Така пилотът измъкна победата от Питър Хикман, който водеше с комфортна преднина. Хикман получи проблем с двигателя на своя мотоциклет и това загуби удобно преднина поради проблем с двигателя две обиколки преди финала. Така пилотът на Silicone Engineering Kawasaki спечели с 53 сек. преднина.

Според Джон Макгинес, който има 23 победи в ТТ и 6 в Senior TT, днешното състезание е било в най-добрите условия от началото на TT 2019.

Хикман, който тази седмица спечели три ТТ победи стартира със своя мотоциклет от Smiths Racing. Машината BMW S1000RR бе изцяло Супебрайк спецификация и това даде възможност на Хикман да поведе на Харисън след старта.

На 4-ата от общо 6 обиколки, Хикман водеше с повече от 17 секунди. Тогава трябваше да бъде втория и последен питстоп. Тогава се появи проблем с прегряването на двигателя и за Харисън това бе добре дошло в последните две обиколки. Честата смяна на предавките и карането на ниски обороти не поможнаха на Хикман. Харисън официално спечели преднина на фибата Рамзи на предпоследния тур.

В началото на последната обиколка Харисън водеше с над 18 секунди и продължи да трупа аванс, като пресече финала с разлика от 53.062 сек. пред Хикман.

Така Дийн Харисън спечели първата си победа  в Senior TT и третата си в ТТ на остров. Хикман направи вничателно и галантно карана на своя повреден Smiths Racing BMW. Той успя дза задържи второто място само с 5.8 сек. през Конър Къминс от екипа на Milenco by Padgetts Honda.

Пилотът на Tyco BMW Майкъл Дънлоп не можа да се пребори за своята победа №19 в ТТ, като финишира 4-и.

Той бе на  27.8 сек. след Къминс. Джеймс Хилиър, който направи лош старт със Quattro Plant Kawasaki, излезе от топ 10. После обаче стигна до 5-о място. Бе само на 2.5 сек. от Дейви Тод от екипа на Penz13.com BMW, който стана 6-и.

Майкъл Рутър завърши ТТ на остров Ман със 7-о място за Bathams Racing Honda, като финишира пред Джийми Коуард от Prez Racing Yamaha. Брайън Маккормик стана 9-и за екипа на ON-1 Racing BMW. Топ 10 оформи Доминик Хербертсън от тима на Motorsport Kawasaki.

Джон Макгинес отпадна със своя Norton в първата обиколка на Бънгалоу. Двамата от Honda Racing имаха също проблеми. Йън Хътчинсън спря на края на втората обиколка, а съотборникът му Дейвид Джонсън спря с механична повреда в същата обиколка на Бетстад. Победителят в Supersport TT от понеделник Лий Джонстън от Ashcourt Racing BMW дори не стартира заради повреда в мотора.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *