TT на Ман 2018: Хикман грабва първа победа в трилъра Superstock

Питър Хикман от екипа на Smiths BMW спечели първата си победа в ТТ на остров Ман, като финишира първи в състезанието в клас Superstock, което заприлича на истински трилър. Той победи пилотът, който спечели надпреварата в Superbike Майкъл Дънлоп, който в тази надпревара кара за MD Racing с BMW.
Това не бе от най-добрите стартови позиции за Хикман, който стартира 8-и, и бе с 20 сек. след първоначалният лидер на състезанието Дийн Харисън (Silicone Engineering Kawasaki) на Глен Хелън, а след това и на Оук Трий.
След като изгуби доста време, Хикман се зае да възстанови изгубеното, докато Харисън имаше преднина от почти 5 сек. пред Майкъл Дънлоп. Хикман стана втори във втората обиколка, след като разтърси съществуващия рекорд в Superstock със средна скорост 134.077 м/ч. или 215,78 км/ч. Той излезе начело на Кронк ни Мона, но заради грешка в питстопа, той отново загуби време от Дънлоп и Харисън.
Дънлоп поведе за първи път на Глен Хелън на 3-ата обиколка, но само половин секунда го делеше от Дийн Харисън, а от Хикман, който бе 3-и, бе на 0,7 сек. Хикман поведе отново на Рамзи, но той и Дънлоп бяха невероятни в последните две обиколки. Двамата ги разделяше само 0.1 сек. на Рамзи в 4-ия тур. Но когато двамата влязоха в планинската част на трасето, Хикман дръпна с 4 сек. на Дънлоп и спечели първата си победа в ТТ, като изобщо забрави за напъните на Дийн Харисън и пресече финала с рекордното постижение 134.403 м/ч. или 216,3 км/ч., като стана вторият най-бърз пилот в историята на ТТ на остров Ман. Харисън пресече финала трети, на минута пред Дейвид Джонсън  (Gulf BMW), който пък остави зад себе си пилотът на JG Speedfit Kawasaki Джеймс Хилиър. Майкъл Рутър (Bathams BMW) оформи шестицата, като изпревари Мартин Джесъп (Riders BMW) -7-и.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.