Троян приема световния елит в МХ3Сега трасето в полите на Балкана за втора поредна година ще приеме елита на мотокроса в света на 22 и 23 май.

Начело в класирането за МХ3 е испанецът Карлос Кампано Хименес с Yamaha, а само на 6 точки след него е  Алекс Салвини с Husqvarna. Досега в шампионата имаше три кръга – в Португалия, Франция и Аржентина. От шест манша Кампано е спечелил три, като в Португалия победата му е двойна. Салвини има само един спечелен – в Аржентина. Изненада може да очакваме и от някой друг пилот, тъй като заявки за участие са подали 57 кросисти от 17 страни. Така че борбата в Троян за Гран При на България, ще бъде жестока. В този клас ще дебютира и Петър Петров, който кара в световния шампионат МХ2 като фирмен пилот на Honda. Със същия мотоциклет на трасето ще видим след повече от година отсъствие и един от нашите най-силни пилоти Николай Куманов.
Заедно със световните серии в клас МХ3, на трасето в Троян с дължина 1652 м ще бъде и кръг от първенството на Европа в клас ЕМХ2. Тук временен лидер е словенецът Йереней Ирт, който досега е събрал 90 т., а с 30 по-малко е италианецът Андреа Червелин.