Триумф на Тим Гайсер и Honda в Метърли Базин

Словенецът Тим Гайсер с Honda спечели поредния 11-и кръг от световния шампионат по мотокрос на трасето в Метърли Базин за Гран При на Великобритания. В състезанието в клас МХ2 българският пилот Петър Петров завърши 9-и, а във втория отпадна.
Гайсер със своя мотоциклет на Honda бе най-бърз и в двата манша. Втори в първия стана италианецът Антонио Кайроли с КТМ, а 3-и Валентин Гилод с Yamaha. Във втората надпревара след Гайсер завърши Максимилиян Нагъл с Husqvarna, а 3-и бе французинът Готие Полен с Honda. Тримата стъпиха на подиума и в класирането за британската Гран При. Така с тази победа Гайсер запази позиции и води с 482 т., следван от Ромен Февр с Yamaha – 408 т., а 3-и е Кайроли с КТМ – 405 т.
В клас МХ2 по традиция победата и в двата манша спечели холандецът Джефри Херлингс с КТМ, следван и в двете надпревари от Дилан Ферандис с Kawasaki. В първия старт 3-и бе Джеръми Суиър със Suzuki, а във втория – Йонас Паулс с КТМ. С 547 т. води Херлингс, който има 21 победи от 22 състезания досега, втори е Суиър с 399 т, следван от Паулс с 370 т.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.