Тони Боу започна успешно шампионата X-Trial за Repsol Honda Тони Боу започна успешно шампионата X-Trial за Repsol Honda

Асът на Repsol Honda в триала Тони Боу започна успешно зимните серии в зала от шампионата на ФИМ – X-Trial. Той спечели убедително първия кръг от сериите в Будапеща. Другият пилот на Repsol Honda Такахиса Фуджинами стигна до полуфинала.

Звездата на Repsol Honda откри сезона със стил като спечели победата в „Ласло Пап Арена“ и поведе в новия шампионат. Боу за първи път стартира в Будапеща, защото бе принуден да не стартира в унгарската столица в края на миналия сезон, поради контузия на прешлените, сега сбра овациите на феновете.

Тони Боу вече бе натрупал преднина още в първия кръг. След него бе с една наказателна точка, спрямо 6 за втория в подреждането. На полуфинала, където само първите от всяка група щяха да стигнат до големия финал, Боу отново се оказа отново бе непобедим. На финала шампионът се изправи срещу силния си съперник Адам Рага.

Ездачите бяха принудени да карат на същите секции, но в обратна посока. Боу започна финалното си каране така, че да задържи преднината си, въпреки че Рага се опита да го изпревари. Така Тони си осигури първата победа в шампионата X-Trial на ФИМ за 2019 г. Фуджинами не успя да премине полуфинала, както го направи миналата година и остана 8-и.

Сега на екипа на Repsol Honda предстои втория старт от шампионата, който е на 3 февруари в „Палау Сен Жорди“ в Барселона.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *