Теодор Кабакчиев световен шампион по супер ендуро!

България има световен шампион по Супер Ендуро! Теодор Кабакчиев (Екстрийм рейсинг) с КТМ донесе историческа титла на страната ни в клас „Джуниър“ от първенството на ФИМ по хард ендуро в зала.

Това стана факт след обявеното днес решение на ФИМ, промоутърът на сериите ABC Communications и полският организатор Sport Up да бъде отменен финалният пети кръг от шампионата.

Надпреварата трябваше да се проведе в „Атлас Арена“ в Лодз, Полша. Поради пандемията на коронавируса, състезанието няма да се състои. Така българският шампион завърши начело при пилотите до 23 години. Спечели световното злато и си осигури участие в най-високия клас „Престиж“ през сезон 2020/2021.
Подпомаганият от фирма „Еконт“ габровски талант приключи шампионата с актив от 185 т. Има 2 повече от германеца Леон Хентчел с Husqvarna – 183 т. Бронзът отива при американеца Тай Кулинс с ТМ, който събра 165 т.

Теодор направи много силен сезон и титлата му е абсолютно заслужена.

Асът ни триумфира в два от четирите кръга. Спечели пет от проведените общо 12 състезателни манша, а в други три завърши втори.
В клас „Престиж“ на световните серии титлата печели Били Болт (Великобритания) с Husqvarna – 227 т. Там от следващия сезон трябва да се състезава и Кабакчиев.  Втори е Тади Блазусияк (Полша) с КТМ – 209 т., а трети бе Джони Уокър (Великобритания) с КТМ – 192 т.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.