Такахаши печели FP2, Люти най-бърз в Moto2

Люти със своя мотоциклет Suter бе най-бърз на първата сесия и финишира пред победителя от Катар Щефан Брадъл (Viessmann Kiefer Racing) и Алекс де Анжелис (JiR Moto2). Швейцарецът Постигна време 1:43,528 и бе с 0.315 сек.  по-бърз от лидера в шампионата Брадъл. Томас стана трети на Херес миналата година, което е най-добрият му резултат на тази писта, докато Брадъл бе 4-и, но в 125 куб. см. Трети стана Де Анжелис, който има два подиума на тази писта в клас 250 куб. см и сега бе на 0.671 сек. от Люти. Четвърто време даде Симоне Корси (Ioda Racing Project), който спечели при 125-кубиковите преди три години. Корси бе само с 3 хилядни по-бавен от Де Анжелис.
В следобедната сесия времето бе идеално и по-топло от сутрешната, по време на която  духаше силен вятър. Такахаши даде най-добро време, като по този начин компенсира падането си във FR1. Японецът постигна 1:44,044, което обаче бе с близо 6 десети по-слабо от времето на Люти сутринта. Марк Маркес (Team Catalunya Caixa Repsol) се бореше за второто място, след като имаше няколко механични проблеми по мотоциклета си. Световният шампион в клас 125 куб. см бе 15-и сутринта, но подобри времето си във втората сесия и остана само на 0.095 сек. от Такахаши. Новакът завърши 3-и на Херес през 2009 г. при 125-кубиковите и това е единствения му финал у дома. От осем испански пилоти на пистата, трети стана Хулиан Симон (Mapfre Aspar) на 0.109 сек., който преди е стартирал от първа позиция на трасето в Андалусия. Люти бе 4-и във втората сесия, пред друг испанец – Алекс Еспаргаро (Pons Racing), който направи най-бърза обиколка в начолото на сесията и дълго време бе лидер в класирането. Андреа Яноне (Speed Master) бе шести.
Клаудио Корти (Italtrans Racing) бе сред най-бързите в тренировката и завърши на 7-а позиция, следван от Скот Рединг (Marc VDS Racing), който повтори постижението си от първата сесия. Той бе пред лидера в шампионата Щефан Брадъл. Той, заедно с Де Анжелис допълниха топ 10.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.