Супермото: Българите с амбиции за победи в Румъния

В клас S1 Ангел Караньотов  с ТМ ще се бори за призово класиране при майсторите. Той е в чудесна форма, след като направи отличен тренировъчен процес. Янко Ташев с Honda в клас SМ2 ще участва за втори път този сезон в европейския шампионат. В клас S1 дебют ще направи друг наш сънародник- Александър Георгиев с КТМ.
За пилотите в класовете SМ3 и SМ85 това ще бъде дебют за сезона, като при SМ3 Борислав Стоименов с КТМ ще кара за дублиране на европейската си титла от 2013 г. Българското участие в SМ3 ще бъде и с Веселин Иванов с Kawasaki и Ивелин Манев със Suzuki.
В клас SМ85 петима наши състезатели ще застанат на стартовата решетка. Хакан Халми с КТМ ще се бори за защита на европейската си корона от миналата година, когато само с аванс от 2 точки спечели отличието в конкуренцията на австрийския пилот Макс Хофлер с Husqvarna. Заедно с Хакан, в този клас ще се състезават Янислав Стойнов с КТМ, Момчил Иванов с Yamaha, Милен Георгиев с Honda и Димитър Петров с КТМ.
Последното състезание по супермото на пистата в Арад бе през 2004 г., като статистиката показва, че досега само български пилоти са били победители в класовете SМ 85 и SМ 2. За съжаление преди състезанието в Румъния родните участници не успяха да зарадват българската публика поради отменения старт в Долна Митрополия на 11 май. Причината – безхаберието на българската държава към мотоспорта.
Снимка LAP.bg


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.