Стоунър отива в Honda със сигурност!Предварително за това съобщи изданието издание Sportmediaset, а сега фактът бе потвърден и от други журналисти. Те твърдят, че Кейси наистина напуска тима на Ducati, с който той е свързан от началото на кариерата си на пилот в Кралския клас MotoGP.

Договорът е бил подписан още преди Гран При на Испания в Херес. Така от 2011 г. Стоунър става пилот в заводския отбор Repsol Honda на мястото на разочаровалия ръководството на HRC испанец Дани Педроса. Голяма роля в трансфера на Стоунър има и влиянието на бившия мениджър на Ducati Ливио Суппо, който също отиде в Honda Racing в началото на тази година.
Така Ducati трябва да си търси нов “фронтмен” и италианците са готови на всичко да уговарят Валентино Роси да смени седлото на своята побеждаваща Yamaha с това на своенравния, но затова пък италиански мотоциклет. Говори се, че Ducati вече са направили на Роси доста изгодно предложение с двугодишен договор и той трябва да им отговори до началото на юни. Това трябва да стане по време на състезанието в Муджело.