Стилът ми пасва на пистата Арагон, смята Маркес

Лидерът в шампионата на MotoGP Марк Маркес смята, че пистата Арагаон, на която идния уикенд ще се проведе поредния кръг от шампионата на най-бързите мотори, пасва на стила му. Въпреки че за последните четири състезания Маркес се качи едва веднъж на подиум, той е относително постоянен и завършваше в топ 5. Той има три победи за сезона – колкото и миналогодишния шампион Лоренсо, а последната му беше в началото на юли.
Роси, който от няколко седмици вече е втори в генералното класиране, има само две победи, но завърши преди лидера във всеки един кръг от започването на втората половина от шампионата. Все още има 125 точки, които да се спечелят, а Доктора със сигурност има амбицията да го направи. Маркес обаче е позитивен относно предстоящия роден кръг на испанската писта.
„Арагон“ е трасе, което харесвам много повече от Мизано, каза Маркес. – Тя отговаря напълно на стила ми. Тази година нещата се променят доста от състезание до състезание. Ще видим дали ще можем да ръководим ситуацията през уикенда и да финиширам доволен. Ще се борим за подиум, за да зарадваме родната ми публика и феновете.”
Той падна рано от мотора си на състезанието на Арагон миналата година, опитвайки се да изпревари Хорхе Лоренсо. Катастрофата му бе пета в рамките на 13 завършени състезания. „Това бе изцяло моя грешка”, призна по-късно той. При оставащи 5 кръга от надпреварата Маркес е с 223 точки, Роси – със 180, а Лоренсо – със 162. Педроса и Винялес са съответно със 145 и 136 точки.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.