Синът на Уейн Гарднър иска да кара с уайлдкард

Уейн Гарднър се надвява да направи себют в световния шампионат на Moto3 тази година с уайлдкарт.  След като започна своята кариера в родната си Австралия на 10 години, роденият през 1998 г. Реми сега живее край Барселона в предградието Ситгес. Той кара в последните два сезона в клас Moto3 на испанския шампионат CEV Repsol championship. През 2013 г. той завърши на подиума в европейския шампионата на FIM в Албасете след Карел Ханищк и Брайън Шутън.
–    Уверен съм, че той ще е много силен тази година  – казва Уейн Гарднър за Реми, който навършва 16 години през февруари. – казва на Реми, който ще се превърне в 16 февруари. Той е много бърз и имахме възможност за избор на екип в испанското първенство. Това е приоритет, но ще търсим такъв, който може да му осигури поне четири участия в световния шампионат на Moto3 с уайлдкард. В кой отбор ще отиде Реми, зависи от осигуряването на участието му с уайлдкард.
Уейн Гарднър е световен шампион в клас 500  куб. см през 1987 г. с Honda, като изпревари съперниците си с Yamaha съперници Ранди Мамола и Еди Лоусън, съответно с 20 и 21 точки.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.