Shell и Ducati разширяват партньорството си

Shell и Ducati обявиха разширяване на техническото си партньорство. Емблематичната съвместна работа започна преди повече от 20 години. Началото бе през 1999 г. в световния шампионата на Супербайк. След това партньорството се разшири и в MotoGP, когато Ducati се присъедини към първенството през 2003 г.
Техническото партньорство между двете компании не само отбеляза голям успех на пистата, но и при обикновените машини. Ducati избра моторно масло Shell Advance и гориво Shell V-Power за всеки пътен мотоциклет, който напуска фабриката в Болоня.

От самото начало на партньорството, мощните състезателни байкове Desmosedici GP на Ducati Corse използват двигателно масло Shell Advance.

За последните четири години продуктите от Shell Advance с патентованата технология PurePlus на Shell задвижват Ducati. Маслото е проектирано за бързо високите скорости и натоварвания на мотоциклетните писти в MotoGP. Там десети и стотни от секундата разделят лидерите на финала. Shell Advance е формулиран внимателно, за да помогне за увеличаване на производителността на четиритактовия двигател GP Desmosedici.
От съществено значение е и надеждността на двигателите в тези 19 кръга от сезона. Опитът от трасето са включени в разработването на мотоциклетните масла Shell Advance. Същото важи и за горивата Shell V-Power, използвани от пътните мотоциклети по цял свят.
Откакто партньорството започна през 1999 г., Дукатистите спечелиха над 200 победи и седем титли при пилотите в Мото GP и WorldSBK. Всички те са с продуктите на Shell, произведени за състезателните машини. Така това партньорство е едно от най-ефективните и продължителни в историята на мотоциклетизма.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.