Шампионатът V1 Challenge Bulgaria с нови предизвикателства в последния кръг

За предните позиции в генералното класиране ще се борят Костадин Щерев, Искрен Маринов, Диана Стоянова, Ивайло Цонев, 17-годишния Гюлхюсеин Абдулаев от Азербайджан и турските състезатели Биллур Хасбей и Таксинтунч Тин. Новите участници, които се включват в състезанието, са младите и обещаващи пилоти от шампионатите по рали и планинско Григор Григоров и Даниел Попов.
На състезанието турските представители на шампионата Тезджан Мустафов и Мете Пала ще посрещнат гостите и ще проведат грандиозен автомобилен спектакъл. Председателят на БФАС Радослав Козлеков ще връчи купите на победителите. Феновете на моторните спортове ще видят зрелищни дрифт демонстрации, въртящи се Volkicar автомобили около Мис Автомобилизъм, стънт шоу с с невероятни изпълнения с мотоциклети, демонстрация с болид, картинг състезание с известни личности. Ще има гонка със специално брандирани серийни автомобили Hyundai i20 1,2, като и двете коли ще използват същото състезателно трасе на автомобилите Volkicar.  Единият автомобил носи логото на световното първенство по футбол, където Hyundai е партньор на ФИФА, другия ще бъде с брандиран като колите от WRC.
Състезателен автомобил Hyundai Santa Fe T1 4×4 ще бъде изложен на състезателното трасе като част от спортните изяви по време на автомобилния фестивал. Проектът Hyundai Santa Fe T1 4×4 е изцяло създаден в България от Hyundai България и офроуд пилота Тодор Христов. Двигателят е V6 3,0-литров турбодизел на Hyundai, със спортна електроника „Скайнам“ и пиезо дюзи. Мощността е покачена на 300 к.с., а максималният въртящ момент е около 630 Нм. Окачването е койлоувъри с регулиране и по два амортисьора отпред. Предавателната кутия е Н-образна стандартна, а прототипът е изграден, за да се състезава в родния офроуд шампионат и Африка Еко Рейс.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.