San Carlo Honda Gresini влиза като CRT през сезон 2012

Новото правило има за цел да поощри влизането на частни отбори във висшия клас и съвпада с влизането на новите правила за 1000-кубикови двигатели.

San Carlo Honda Gresini ще обедини усилията си с британският производител на байкове FTR Moto, като приемат новото предизвикателство. На новия мотоциклет FTR MGP12 ще бъде монтиран двигател Honda CBR1000R и тестовете ще започнат незабавно, щом пилотите на тима бъдат обявени.

Частният отбор Speed Master обяви, че влиза в клас MotoGP през 2012 г. също като CRT, а за пилот е избран австралиецът Антъни Уест. Пилотът, с прякор „Мравката”, има доста опит във висшия клас до 2008 г., а в последните два сезона караше в Moto2 за екипа на MZ Racing. Шеф на Speed Master е 30-годишният Томазо Рапони, а от тима обявиха, че ще стартират с двигател на Aprilia, а шасито ще бъде обявено по-късно.

Първият сезон на Антъни Уест във висшия клас е през 2001 г. с 500-кубикова Honda. След това сменя различни марки и класове до 2007 г., а през 2008 стартира в MotoGP с Kawasaki.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.