Роси сам си е виновен за загубата на титлата, смята Лоренсо

Световният шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо смята, че неговият съотборник в Yamaha Валентино Роси е сам си е виновен за загубата за титлата, защото е създал умишлено противоречието с Марк Маркес, за да може да извлече ползи в борбата за короната с Хорхе.
Преди предпоследния кръг от сезона в Малайзия на официалната пресконференция Роси обвини Маркес, че разсъждава като малко дете и че иска да помогне на сънародника си Лоренсо да стане шампион.
В последствие в самото състезание на Сепанг Маркес започна умишлено да бави Роси, след кето се стигна до удар между двамата. Доктора беше признат за виновен за инцидента и пратен да стартира последен в решителния кръг от надпреварата във Валенсия. Тя беше спечелена от Лоренсо, а Роси стигна до 4-ото място, което не му беше достатъчно.
„Валентино сам си създаде този проблем и той се обърна срещу него, – заяви Лоренсо.  Той допусна грешка в пресконференцията в четвъртък преди уикенда в Малайзия. Мога да заявя това преспокойно, защото така виждам ситуацията. Той нападна Маркес публично и то с много сурови обвинения. Ако имаше нещо на лична основа с него, трябваше да го дискутира на затворени врати. Вале създаде медийния шум и всичко това се обърна срещу него.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.