Роси откри академия за млади пилоти

Академията ще бъде програма по откриването на млади и талантливи италиански пилоти, и предоставянето им на тренировъчни възможности и насоки за развитие.  Първите питомци на академията на Роси са неговите пилоти в отбора му в Moto3 – Team Sky VR46. Това са Ровано Фенати и Франческо Баняна, пилотът от Moto2 Франко Морбидели, а също и участниците в испанския шампионат CEV Moto3 – Лука Марини, Андреа Миньо и Николо Булега. Шеф на академията ще бъде приятелят на Роси – Алесио Учио Салучи, а помощници ще му бъдат други близки хора до 9-кратния шампион.

Възпитаниците на академията ще тренират основно на пистата на Роси в родния му град Тавулия. Някои от тренировките ще води самият Валентино. Учениците освен това ще тренират и в залата за фитнес. Сам Роси казва, че академията VR46 Riders Academy с голям оптимизъм гледа на бъдещето на италианските мотоциклетни пилоти.
Идеята, с която е създадена VR46 Riders Academy, напомня на Grand Prix Academy, която преди се оглавяваше от Алберто Пуч, която после се трансформира в Red Bull Rookies Cup. Както спомената академия, така и VR46 предлага помощ на пилотите от всички области на подготовка – езда на мотоциклет, физически тренировки, умствена и духовна подготовка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.