Роджър Уотърс събори The Wall в София

Албумът The Wall на Pink Floyd е най-продаваният на групата и е изцяло  авторски на Роджър Уотърс. Шоуто, с което сега обикаля света Уотърс е истински разтърсващо.  С него работят невероятни музиканти: китаристът за 1991 г. Дейв Килминстър; барабанистът Греъм Брод пък е работил с Роджър Уотърс по албумите Radio Kaos и Amused to Death, работил Джордж Майкъл, Брайън Адамс, Тина Търнър и др.; сина на Уотърс – Хари, който експериментира с електронна музика и е свирил с различни банди, а от 2002 г. е с баща си, другият клавирист Джон Карин, Джи. И. Смит бас, вокалистът Роби Уикоф… Участваха и 15 български деца, които пяха заедно с Уотърс припева на "Another Brick in the Wall". За първи път се чу и новата песен "The Ballad of Jean Charles de Menezes". Тя е посветена на човек, който е застрелян от полицията в Лондон, защото го помислили за терорист. Бомбардировачите прогониха белите гълъби в "Goodbye Blue Sky". Анимация от филма "The Wall", мултимедия, която те караше на да настръхваш и перфектен звук властваха над стадиона. Уникалната стената с дължина 150 м и височина 12 м бе достроена. По време на паузата от 15 минути на стената се прожектираха 430 снимки на хора, загинали в различни войни, които са изпратени на Роджър Уотърс.
Шоуто започна с "Hey, You" и легендарното китарно соло, но не на Дейвид Гилмор, а на Дейв Килминстър. За "In the Flesh", Роджър Уотърс излезе с униформа, започна да стреля с автомат, прасето започна да кръжи над стадиона, на стената бе прожектиран маршировката на чукчетата, Съдията, Учителя…
Присъдата се чу и стената рухна и в София, както става винаги в легендарното шоу, гледано от 3,3 милиона души в над 30 страни. Символизиращо свободата, авторът на шоуто Роджър Уотърс изпрати още веднъж своето послание и към българите – да бъдат свободни и да срутят стената.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.