Рали Дакар (7-и етап): Хуан Бареда с трета победа

Той бе по-бърз от лидера  в състезанието  Марк Кома с 4:03 мин. Етапът бе исторически за ралито, защото маршрутът за първи път „стъпи“ на територията на 28-ата страна – Боливия. Етапът за мотоциклети и четириколки бе на надморска височина до 3700 м, но бе съкратен от 401 км на 104 км заради проливните дъждове, които валяха в района на Салта ден преди това.  Разстоянието бе подходящо да се кара на пълна газ, но не и за промени във временното класиране. Хуан Бареда потегли 5-и по трасето, но спечели своята трета етапна победа за тази година и 6-а в кариерата си. Кома изостана на малко повече от 4 минути, а трети бе Сирирл Депре, който пристигна в Уюни на 5:35 мин. след лидера.
Победителят от 6-ия етап Ален Дюкло беше първият пилот, който стъпи на територията на Боливия, но претърпя лек инцидент и направи навигаторска грешка. Така той пристигна в бивака с 20 минути закъснение и отстъпи третото място на Жорди Валдомс. Седми в етапа и 8-и в генералното класиране е друг пилот на Honda – Елдер Родригеш. Преди португалеца се движи чилиецът Йеремая  Израел Ескуере с прототипа Speedbrian, който е тунингован мотоциклет Honda CRF 450.
При ATV-ата Игнасио Касале спечели третата си етапна победа тази година, н7:40 мин. пред Себастиан Хусеини с Honda и 8:38 пред Серхио Лафуенте. В Класирането води Касале, пред Лафуенте, полякът Рафал Соник и Хусеини.
При автомобилите Орландо Теранова с Mini получи наказание от 15 мин. за неспортсменско поведение. Така той остана 4-и, след Жинел де Вилиерс с Toyota. Карлос Сайнц спечели етапа, тъй като теренът бе подходящ за неговото бъги. Освен това той бе подпомогнат от това, че Де Вилиерс спука гума, когато бе начело на колоната. Така Сайнц спечели 27-ата си победа в Дакар и втора за тази година, като финишира на 4:24 пред Насер Ал Атия и 7:04 пред Стефан Петерхансел. Лидер в класирането обаче продължава да бъде Нани Рома, а на 1:24 ч. след него е Мосю Дакар – Петерхансел.
Най0-после и победителят в Дакар от миналата година Едуард Николаев с КамАз спечели победа. Той финишира на 3:35 мин. пред съотборника си Димитрий Сотников и на 4:34 мин. пред Джерард де Рой с Iveko, който остава лидер в класирането пред Андрей Каргинов и Едуард Николаев.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.