Рали Дакар – 11-и етап : Депре с четвърта победа

В категорията на Ценков Алехандро Патронели спечели 10-а етапна победа в Дакар и е убедителен лидер. От началото на ралито това е третата му победа, следван от по-малкия си брат Маркус. Томас Мафей вече гони третото място, без да се бори с братята. Той завърши на 19 мин. зад Патронели,  на три часа зад Мафей е чилиецът Игнасио Касале. Топ 6 при ATV-ата е за Yamaha.
Лидерът при мотоциклетистите Сирил Депре с KTM спечели четвъртата си етапна победа тази година и общо 30-а в ралито. Той води с 2:22 мин. пред единствения си реален конкурент за крайния успех Марк Кома. Испанецът остана трети в отсечката след изненадващото второ време на неговия сънародник Жерард Фарес Гюел, също с KTM, който завърши на 1:39 минути зад Депре. Задачата на Гюел, който стартира втори в днешния етап е да помага на Кома.
Роби Гордън с Hummer се прости окончателно с надеждите си за победа, след като загуби близо два часа в 11-ия етап.  Американецът очаква решение за обжалваната дисквалификация и има право да кара. Той скъса маншон на една от полуоските и се появиха проблеми със задвижването Гордън беше съкратил преднината на Стефан Петерхансел, но с тези проблеми,  французинът се чувства по-спокоен. Петерхансел спечели етапа и дръпна с нови 3:44 мин. пред своя съотборник Нани Рома. До финала испанецът няма да притесни лидера, заради стратегията на екипа и ще поддържа комфортния му аванс в челото от 23 минути. Двамата трябва само да се опазят от технически проблеми, тъй като са на час пред третия Жинел де Вилиерс с Toyota. Той от своя страна е с един час пред Гордън.
КамАЗ спечели втора поредна етапна победа, управлявана от Андрей Каргинов. 35-годишният руснак постигна първия си етапен успех в „Дакар“ с 3:03 минути пред втория във временното класиране Ханс Стейси. Холандецът намали темпото, защото имаше повреда в предната част на камиона си IVECO, получено след като се заби в река. Трети в етапа беше Мики Биазион, следван от лидера в състезанието Джерард де Рой.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.