Прототип триколка на Harley-Davidson видя бял свят

Harley-Davidson поръчали на автомобилната  хот-род легенда Джон Бутера създаването на оригиналния прототип през 1998 г.. С кодовото име "Penster", триколката изглежда, като е по-ранна версия на Can-Am Spyder, но тя е с накланяща се предна част, подобена на Piaggio MP3. Според  някои източници, Harley-Davidson не успели да патентоват накланящата се предница, която използва хидравличен задвижващ механизъм, за да наклони триколката и да я върне във вертикално положение.
Harley-Davidson прекарват години в доразработване на дизайна на Бутера, През 2006 г., две години преди той да почине от  мозъчен тумор е произведена прототипната оранжева версия.
Обновената версия е по-широка от оригинала, за да освободи повече място за изнасяне на стойките за краката по-напред. Оранжевият вариант също е вертикално подравнени амортисьори, които се накланят зеедно с предните колела вместо на хоризонтално окачване на оригиналната концепция на Бутера. Седалката на по-новата версия е забележимо по-висока.
Трудно е да се каже колко е близо Harley-Davidson Penster да производство. Изглежда, Harley-Davidson са решили да отидат в по-малко драматична посока с Tri Glide Ultra Classic през 2008 г. Това е ненакланяща се триколка с две колела в задната част, която наподобява конвенционален мотоциклет Harley-Davidson от седалката напред.
Прототипите на Harley-Davidson Penster в момента са на показ в музея на Harley-Davidson Уисконсин, като част от " Collection X" експонати, с участието на няколко редки предмети и други инженерни експерименти.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.