Прекратиха договора на Романо Фенати Прекратиха договора на Романо Фенати

Отборът на Marinelli Snipers обяви, че слага край на сътрудничеството си с романо Фенати и се извинява на феновете. Договорът на Фенати с тима бе прекратен след инцидента в неделя, заради който италианецът бе наказан да не участва в две Гран При.

Италианецът се изравни със Стефано Манци и преди приближаващия се завой хвана спирачния лост на мотора на своя съперник и изненадващо натисна спирачките. Двамата пилоти се бореха за 17-ата позиция.

Отборът публикува следното съобщение: „Тук сме. Сега можем да съобщим, че екипът на Marinelli Snipers от този момент прекратява договора с мотоциклетиста Романо Фенати, заради неспортсменското, опасно и рисково поведение, което навреди на имиджа на всички.

С крайно съжаление трябва да отбележим, че безотговорният му акт застраши живота на друг пилот и това не може да го извини по никакъв начин. Пилотът от този момент няма да участва в други състезания с екипа на Marinelli Snipers. Екипът, Marinelli Cucine, Rivacold, другите спонсори и хората, които винаги го подкрепяха, се извиняват на всички фенове на световния шампионат.“

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *