Представиха новият Yamaha MT-10 Tourer Edition за 2017 г. Представиха новият Yamaha MT-10 Tourer Edition за 2017 г.

На европейския пазар официално бе представен Yamaha MT-10 – Tourer Edition. Това е туринг версията на мотоцикла популярния модел Yamaha MT-10, който ще видим и на започващото на 24 март Moto Expo.

Tourer Edition и с естествена и специфична ергономия, която дава възможност за няколко различни позиции на ездача. Новият Yamaha MT-10е гъвкав в настройките си, като едновременно е много маневрен, проходим и мощен. Моделът също така има отлична платформа, която може да се адаптира практически за всички нужди, като използва огромен набор от аксесоари.

Тъкмо такава модификация е Tourer Edition. Отличителното при тази версия на нейкида е високото ветрово стъкло, допълнителната защита за пръстите на ръцете, преработеният дизайн на седалката. Меките странични куфари добавят функционалност с допълнително място за багаж. На приборния панел освен GPS, може да бъде поръчана допълнително и навигация TomTom, която да помага на ездача на мотоциклета по време на пътуване. Това са достъпните аксесоари за МТ-10, които могат да се поръчат и поотделно, но много по-евтино и икономично излиза те да са поръчани с Tourer Edition. Освен това по договор между Yamaha и TomTom, собствениците на MT-10 Tourer Edition могат да вземат в Европа навигационна система TomTom Rider 410 само за 200 евро, което е два пъти по-евтино от стандартната цена. Според производителя, туринг оборудването, прави мотора най-впечатляващия супернейкид, най-гъвкавия и функционален мотоциклет, който може да измине голяма дистанция с висока скорост.

Двигателят на машината е 4-цилиндров редови от YZF-R1 с обем 998 куб. см. Има цял списък от електронни помощници – тракшънконтрол, куикшифтър, круизконтрол, ABS, напълно регулируемо окачване и др.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *