Правят филми за Феручо Ламборгини и Енцо Ферари Правят филми за Феручо Ламборгини и Енцо Ферари

Животът на известния инженер и производител на автомобили Феручо Ламборгини (1916 – 1993) ще бъде пренесен на големия екран, след като за това бе сключен договор с компанията AMBI group. Холивудската компания на Андреа Йерволино и Моника Бакарди ще финансира и продуцира биографичния филм за италианския бизнесмен. Лентата ще е базирана върху книга, написана от сина му Тонино.

Филмът „Ламборгини – Легендата“ ще бъде заснет през лятото следващата година в Италия. Той ще фокусира вниманието върху ранната кариера на Феручо Ламборгини като производител на трактори и военни коли, преди да започне да произвежда спортни автомобили, което са сред най-добрите, създавани някога.

„Гордея се, че ще продуцирам филм за човек икона, който е оказал толкова голямо влияние върху света. Феручо Ламборгини е бизнесмен пионер, който донесе слава на Италия. Благодарение на него не само италианските автомобили, но и всички продукти, произведени в Италия, станаха популярни в целия свят“, заяви Йерволино.

Подготвя се още една лента със сходна тематика – Крисчън Бейл ще се снима във филм за Енцо Ферари, основателя на компанията за производство на автомобили Ферари, който почина през 1988 г. Режисьор на филма ще е Манфред Ман, а снимките трябва да започнат също през лятото следващата година.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *