Появи се новият Suzuki GSX-S1000

Снимките на този мотоциклет плъзнаха из Интернет, след като са направени за брошурата, която е предназначена за Америка. Байкът е новото предизвикателство към лидера в този клас Aprilia Tuono V4R, заедно с BMW S1000R, Kawsaki Z1000, Honda CB1000, MV Agusta Brutale 1090RR и KTM 1290 Superduke R.
Това е първият мотоциклет на Suzuki е предназначен да запълни една празнина. Новият GSX-S1000 е ключов байк в гамата на компанията, която започна изцяло обновление на пътните си мотоциклети след години на застой. От снимките се вижда, че моторът се базира на доказаните шаси, двигател и ходова част на GSX-R1000, но няма обтекател и странични панели. Тъй като двигателят е познат, то може да предположим, че ще е с обем 999 куб. см, 4-цилиндров с мощност 182 к.с.
Феновете на Suzuki са мечтали за този байк от много години, но за да има успех в този клас, трябва да влезе на конкурентни цени и да има последните достижения в мотоциклетната електрониката, както е при BMW S1000R или при Aprilia Tuono V4R. Личи си, че Suzuki са свършили доста работа по новия си мотор, сложили са нови фар, странични обтекатели, резервоар за гориво и задница, проектирана специално за този модел. Освен това има и нови джанти с 5 спици, които също ще дадат актуален външен вид и ще са конкурентни на машините на останалите японски производители.
Новият GSX-S1000 е първият случай, в който Suzuki имат голям и мощен нейкид след злополучния GSX1300 B-King, който бе спрян през 2012 г. заради слаби продажби. Дори може да се разглежда като първият нейкид, дериват на супербайк, която фирмата някога е правила.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.