Polaris Industries спира Victory, ще развива Indian Polaris Industries спира Victory, ще развива Indian

Американската компания Polaris Industries взе крайното решение да закрие своята марка мотоциклети Victory. Това стана известно вчера по време на заседание на шефовете на компанията. Съобщението бе направено от президента на Polaris Скот Вайна.

В решението се посочва, че производството на мотори от марката Victory се спира незабавно, а Polaris ще концентрира усилия за развитието на продукцията си в сегмента powersports. Решението да се спре Victory се мотивира с икономически причини. Polaris обаче не се отказва напълно от мотоциклетното направление. Наскоро придобитата историческа марка Indian ще продължава да се развива.

Victory успя да присъства на мотоциклетния пазар почти 20 години, като бе успешен конкурент в САЩ на Harley-Davidson. Продажбите на туринг машини и круизъри достигаха до 10 000 броя на година, въпреки че цената бе често пъти по-висока от тази на Harley-Davidson. Пикът в продажбите бе през 2012 г., а после тръгнаха надолу. Възможно е това да стана, защото Polaris наложи своята втора марка Indian през април 2011 г. Компанията така и не можа да се определи как да развива две еднакви като машини и конкуриращи се марки. Така се стигна до „смъртта“ на една от тях.

Сега дилърите на Victory ще разпродават останалите бройки мотоциклети. От Polaris са обещали да им помогнат, като им доставят разарвни части за мотоциклети Victory за следващите 10 години.

Скот Вайна твърди, че за него това е било трудно решение, но Victory, въпреки успехите, 60-те пуснати модела и спечелените 25 различни награди, не е усяла като марка да заеме нужниа пазараен дял и да носи печалба.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *