Peugeot представи спортна версия на скутера Vivacity

Peugeot представи спортна версия на един от най-популярните си скутери Vivacity 125, която се нарича Vivacity 125 RS. Според производителя в такова изпълнение скутера ще има малко по-спортен вид от обикновената версия.
Модификацията RS се отличава от обикновеното трето поколение на Vivacity 125 с оригиналния си сив цвят (mad grey), черните 12-инчови колела с три спици и съответния черен цвят на предната вилка. Двигателят не е променен – той си е същият 125-кубиков, едноцилиндров 4-тактов с мощност 8,2 к.с. Нов е хромираният елемент на заглушителя на ауспуха, както и спортната двуместна седалка с височина 790 мм. Има розетка за 12 волта, две багажни отделения – 22 л под седалката и 13 л отпред. От Peugeot твърдят, че това са най-големите багажни отсеци за скутери от този клас. Резервоарът е с обем 7,5 литра, като е разположен под пода. Теглото на скутера е 112 кг. Передните спирачки са дискови, а задните – барабанни. Има и вградени стъпенки за пътника.
Цената на скутера в Европа е около 1850 евро. Той може и да е малко по-скъп на някои пазари с 50 евро от обикновената 125-кубикова версия, без означението RS.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.