Петкратен победител от Дакар стартира в България

В същия клас ще мери сили и първата българка, която ще стартира в Дакар 2012 – Зорница Тодорова. До сега тя има три старта в големи европейски и световни надпревари, като спечели две първи и едно второ място.
Balkan Off-Road Мarathon 2011 е трети кръг от националния шампионат и трети кръг от Балканската купа 2011. В състезанието ще стартират над 50 участника с мотори, ATV и джипове от България, Гърция, Италия, Австрия, Унгария, Хърватска, Франция, Словения и Чехия. Надпреварата е 6-дневна с дължина 1500 км между Кърджали и гръцкия град Орестиада. Състезанието е под егидата на кмета на град Кърджали Хасан Азис и с подкрепата на Община Кърджали.
Откриването ще се състои на 4 септември до въжения мост на Водното огледало близо до центъра на града, като зрителите ще наблюдават изключително атрактивни изпълнения на състезателите. Специално нает хеликоптер ще заснема най-зрелищните моменти. Организатор на надпреварата е известния български пилот Тодор Христов,  един от двамата българи, които първи стартираха в рали Dakar 2011. Това е третото издание на балканския Дакар, като предишните стартираха от Враца и Пловдив и финишираха в Гърция.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.