Педроса е успешно опериран

Трикратният световен шампион в малките класове отиде веднага на операция след като стана втори на Херес. Проблемът на Дани бе, че цялата му ръка до китката и дланта изтръпваше и той не можеше да усеща поведението на мотоциклета. Тази травма в рамото Педроса получи по време на падане на тренировките за Гран При на Япония през октомври миналата година. Проблемът му се появи отново още в първия кръг от шампионата в Катар, където пилотът на Repsol Honda можеше да се бори за победата със своя съотборник Кейси Стонър, а изпусна дори и второто място, когато Хорхе Лоренсо го изпревари.
Педроса бе опериран в Teknon Medical Centre, за да бъде освободен натиска на артерията под лявата ключица и трябва да се възстанови бързо. От екипа на Repsol Honda заявиха: „Операцията бе извършена от съдовия хирург д-р Сезар Гарсия-Мадрид и ортопедичния и травматичен хирург д-р Жоаким Касаняс. За да се освободи натиска върху артерията, титаниевата пластина и винт, които фиксираха ключицата, бяха отстранени. Артерията под ключицата също бе отстранена от фиброзните тъкани, които бяха запълнили пространството. В същото време, с интраоперативната ангиография с минимална инвазивна намеса бе възстановено кръвоснабдяването под ключицата. Медицинските тестове през миналата седмица в Institut Vascular Sala Planell, заедно с няколко физически тестове и четириизмерно CT с разлика в отделните позиции установи, че болката и сковаността са от липсата на сила в лявата ръка на Дани. Това е причинено от натиска върху артерията под ключицата, заради получените фрактури на рамото.”
Педроса остана в болницата 48 часа, за да продължи лечението с обезболяващи и противовъзпалителни средства. Следващата седмица той ще посети лекарите отново, за да се определи неговата фитнес-програма, която ще му помогне да си възвърне формата преди състезанието Ещорил в Португалия на 1 май.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.