Първият MOTOPLEX в България отвори врати Първият MOTOPLEX в България отвори врати

За първи път в България Piaggio Group събира на едно място своите култови мотоциклетни марки Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Derbi и Gilera. Това става в първия специализиран шоурум MOTOPLEX в София. Комплексът е на Италия Моторс – единствен и ексклузивен вносител на мотоциклетните марки на Piaggio Group за страната.

MotoPlex5

Вчера вечерта с пищно тържество, събрало много гости и фенове, бе открит новия мотоциклетен център. Той се намира на ул. Лъчезар Станчев 5, върху площ от 300 кв.м. В MOTOPLEX на Италия Моторс се предлага пълната моделна гама на шестте марки – Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Derbi и Gilera, а заедно с това оригинални аксесоари, резервни части, гаранционен и извънгаранционен сервиз, който е оборудван с необходимите специализирани инструменти, финансови решения, информативна обстановка и типично италианско настроение.

Motoplex6

Piaggio Gro е компания със 136-годишна история и е най-големият мотоциклетен производител в Европа. Piaggio Group е бил и продължава да бъде инициатор, иноватор и главно действащо лице в неспирната борба на човечеството с трафика и градската мобилност. Това става както чрез моделната си гама, която помага на милиони борещи се с трафика по цялото кълбо, така и с редица иновативни проекти, които комбинират технологичните постижения на човечеството с една нова визия, създавайки високо технологични решения за градовете на бъдещето.

MotoPlex2

През април 1946 г. един нов, функционален и иновативен метод на придвижване и респективно свобода от градските ограничения е представен пред италианската публика. През 71-годишната си история и след 19 милиона продадени бройки в цяла Европа, Vespa успява да обедини хора от отдалечени и различни култури чрез една страст. Първата истинска глобална марка за мобилност, Vespa е главен герой в живота на милиони и се превръща в част от тяхното ежедневие, далеч отвъд нуждите им за придвижване. Така Vespa се превръща в легенда, като го наричат Mercedes-ът на скутерите.

MotoPlex7

През декември 2004 г. Aprilia става част от Piaggio Group. Aprilia започва производство на мотоциклети в края на 60-те. В своята история се радва на 294 победи, като с това число държи рекорда за най-много победи от европейски производител в Гран При състезания по мотоциклетизъм. Към това трябва да бъдат прибавени и впечатляващите 54 световни титли в Гран При в класовете 125 и 250 куб. см, както и тези в супербайка, супермото и триал.

Moto Guzzi се присъединява към Piaggio Group заедно с Aprilia през 2004 г. В края на 2009 г. Piaggio Group обявява значителна инвестиционна програма, която включва не само разработването на бъдещи продуктови гами на Moto Guzzi, но и производственото съоръжение в Mandello del Lario, където се извършва цялостно преструктуриране по посока създаването на възможно най-функционалното и ефективно производство на марката.

MotoPlex3

От своето основаване в края на 19 век до днес, Piaggio Group се превръща в синоним на свобода и ежедневие лишено от пречките, характеризиращи конвенционалните методи за транспорт. Piaggio се фокусира върху високо технологичните разработки, но ги предлага с елегантен и отличителен стил, като основна цел на компанията е нейните решения да са максимално подбудени от реалните и ежедневни проблеми, които среща един гражданин през двадесет и първи век.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *