PARADISE LOST взривиха първия ден на Kavarna Rock Fest 2011

Започна се! Много метъл фенове, много мотори, много бира и много яки звуци. Така сигурно ще е и в останалите дни. Първи те ентусиасти на бегом, още щом отвориха вратите, притичаха да окупират най близките места до сцената. Малко след това на екстремната сцена се появиха швейцарците DreamShade, колкото да подгреят феновете, След тях излязоха дарк метъл легендите от Katatonia, които са за пръв път в България. Те ни посетиха по повод 20 годишнината от създаването на групата. А публиката, която пееше с тях показа, че у нас ги знаят добре. 
Това беше обаче само началото. После излязоха финландската пауър метъл машина Sonata Arctica, които са идвали вече в Каварна, но през зимата на 2008 г. Забиха парчета като Juliet, Black Ship, Replica, които се пееха от цялата тълпа бесни метъли. Върхът бе, когато се чуха първите звуци на Full Moon, защото бе изпълнена под лъчите на наистина пълната луна, блеснала от небето над Каварна.
Дойде време и за хдлайнерите на първата вечер – британците от Paradise Lost. Тях ги наричат „бащите“ на готик метала. Те бяха в титулярен състав на феста, организиран от
Loud Concerts и Община Каварна. Феновете подивяха още на първото парче – Rise of denial, мина през As I Die, Requiem, за да завърши с The Last Time.
Днес е втората вечер на Каварна Рок Фест 2011. В нея първи са младежите трашъри от Sylosis. След тях излизат шведските легенди Tiamat. Следва малко португалски готик метъл от Moonspell, а хедлайнерите са Opeth от Стокхолм, които ще забият в България за пръв път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.