Отмениха първия етап на Дакар Отмениха първия етап на Дакар

Първият същински етап на рали Дакар ще бъде анулиран заради лоши метеорологични условия. Директорът на състезанието Етиен Лавин обяви, че силният дъжд над Росарио е причина за решението. Автомобили и мотори трябваше да изминат пътя от него до Вия Карлос Пас.

Пробегът трябваше да бъде с дължина 258 км за автомобили и камиони, а „само“ 227 км за мотоциклети и АТV-та. В цялата област около Вила Карлос Пас условията са тежки. Първият участник трябваше да стартира в 9 часа местно време. Затова, след многократно отлагане на старта, организаторите решиха етапът да бъде отменен. Мотоциклетите и четириколките ще пътуват разстоянието в конвой (колона), колите и камионите ще минат по трасето, което се предвижда за асистиращите автомобили.

“Рали Дакар не спира заради дъжд, а заради липса на условие за осигуряване на сигурността на състезателите, заяви , заяви Левин. – Метеорологичните условия са много лоши. Самолетът и хеликоптерите ни не успяха да излетят, а без тях няма да имаме нужната комуникация и възможност за намеса при инцидент.”

CXy5mz0WEAAneOE

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *