Отмениха финала на шампионата с електробайкове

Финалът трябваше да бъде в Индия, на пистата Буд, като съпътстващо състезание на световния шампионат на Супербайк. Индийският кръг на WSBK обаче  бе отменен. Организаторите на електрическите състезания търсеха усилено начин на да направят друго състезание, но не успяха.
Така във FIM бе взето решение да се отмени финала, а да има два отделни шампиона  – европейски и американски. В резултат, в европейската серия на eRoad Racing World Cup първи стана пилота от Хонконг Чи Фун Хо с мотоциклет  Zongshen със 75 т. Победител в американската серия eRoad Racing World Cup стана американецът Ерик Бостром нас мотор Brammo с 45 т.
Световният шампионат eRoadRacing World Cup за 2013 г. трябваше да бъде от 9 кръга – 4 в Европа, 4 в Северна Америка и едно – отмененото, в Азия, в Индия. Имаше обаче само 6 старта – 4 европейски и 2 американски. Двете в Европа бяха на пистата във Валенсия на 14 юли, на 18 август в Ошерслебен, Германия и на 21 септември във Франция на пистата Сарт Бугати. В САЩ състезанията бяха на Лагуна Сека на 21 юли и на Индианаполис на 18 август.
Догодина се предвижда шампионатът с електрически мотоциклети да стане по-глобален – със 7 етапа на три континента.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.